Raspberry Pi Staking



  • Hi Guys

    I'm having an issue with transferring Qtum into the Wallet, I followed the steps here. https://steemit.com/qtum/@cryptominder/qtum-staking-tutorial-using-qtumd-on-a-raspberry-pi-3

    Got everything running - On Step 10 - Encrypting and Unlocking Your Wallet. $ ~/qtum-wallet/bin/qtum-cli -stdin encryptwallet

    I can see "unlocked_until": 0, and I set that to 99999999

    I created a new account with $ ~/qtum-wallet/bin/qtum-cli getaccountaddress "accountname"
    Account info show default account "" and "accountname"

    Does "getaccountaddress" create a new account and key? I assume It does because it shows up on listaccounts.

    I transferred 1 Qtum from Binance to "accountname" public key. Binance confirm transfer completed.

    But when I check with $ ~/qtum-wallet/bin/qtum-cli getwalletinfo
    My balance is 0.0000000

    What might I have missed or done wrong?

    Do I need to select which account to get info on?

    If so how I select the account I want to display the info?

    Thanks in advance.



  • Wallet version: Mainnet Ignition v1.0.2

    • qtum-0.14.3-arm-linux-gnueabihf.tar.gz - A version of qtumd and qtum-cli built for 32bit ARM platforms using Linux. This includes the Raspberry Pi and many of it's clones
      Linux


  • This post is deleted!


  • Hey did you find a solution to this? Having same issue. Thanks!



  • You need to wait for wallet to sync, then balance shows.



  • @rz Got ya... How long does that typically take? It's been 24 hours and still not showing in the balance just as a transaction. QTUM insight shows that it has been received. Thanks!



  • Hey, I am also trying to set up staking on the raspberry pi 3 using the cryptominder instructions. I have done all the steps successfully up until the last bit of step 10, trying to unlock for staking.

    When I try to unlock my wallet with my passphrase, press enter, add an amount of time, press enter, type true, press enter, I get an error code: -32601 and error message: Method not found.

    I have successfully encrypted my wallet, and successfully sent coins that have been confirmed and appear in my getwalletinfo.

    I have also checked the GUI wallet on my laptop with my wallet.dat file to check everything is good, and I am able to unlock on there no problem.

    I am pretty new to this command line stuff, but up until this I was sailing. Is there anybody that has encountered this before, or knows what to do?
    Any help is appreciated as I cant find any info anywhere!

    Thanks.

    Note: when I ask for staking info it has "enabled": true, "staking": false.

    Does that mean my wallet is unlocked for staking but not yet mature enough or does it mean my wallet is enabled but I am not staking?

    Thanks again



  • Hi I am looking into this for the first time, any help would be amazing! I look forward to helping anyone I can once I have learnt more myself : ) Can I stake multiple addresses / wallets on a single raspberry pi 3, is it necessary, or better to just use 1 address, and if not presumably I could just buy separate computer and do multiple addresses on that if that is the best way? Many thanks!



  • I do have the same issue -> 0 balance even when the qtum explorer states the transaction as successful.
    What is the solution here to get my wallet in sync?



  • having same issue, shows on the Qtum explorer successful but my wallet is still showing as 0.000

    [email protected]:~$ ~/qtum-wallet/bin/qtum-cli getwalletinfo
    {
    "walletversion": 130000,
    "balance": 0.00000000,
    "stake": 0.00000000,
    "unconfirmed_balance": 0.00000000,
    "immature_balance": 0.00000000,
    "txcount": 0,
    "keypoololdest": 1514889811,
    "keypoolsize": 101,
    "unlocked_until": 1524890450,
    "paytxfee": 0.00000000,



  • @g0tcha said in Raspberry Pi Staking:

    having same issue, shows on the Qtum explorer successful but my wallet is still showing as 0.000

    [email protected]:~$ ~/qtum-wallet/bin/qtum-cli getwalletinfo
    {
    "walletversion": 130000,
    "balance": 0.00000000,
    "stake": 0.00000000,
    "unconfirmed_balance": 0.00000000,
    "immature_balance": 0.00000000,
    "txcount": 0,
    "keypoololdest": 1514889811,
    "keypoolsize": 101,
    "unlocked_until": 1524890450,
    "paytxfee": 0.00000000,

    nevermind is reflecting now



  • Has anyone got this working yet?
    I am having the same problem as everyone else. I think my wallet needs to sync but there is no connection to the network.



  • i am up to 16 qtum so far from January 2018



  • Please everyone make sure you update the Qtum Core Wallet it's a MANDITORY upgrade

    CLICK the link below

    https://github.com/qtumproject/qtum/releases/tag/mainnet-ignition-v0.14.14


Log in to reply
 

Looks like your connection to QTUM was lost, please wait while we try to reconnect.